søndag 27. februar 2011

iiS - Siv Elise Seland

Denne gangen fikk vi oppgaven om å finne en norsk motedesigner og lage et innlegg om vedkommende. Jeg har valgt å skrive om damen fra Jæren som står bak klesmerket iiS, Siv Elise Seland.

Siv Elise Seland gikk ut fra teko center danmark som motedesigner i 2001, og tok sin Master i mote i 2003. Allerede før hun hadde fullført sin master hadde hun et samarbeid med den anerkjente designeren Stefano Guerriero, noe som etterfulgtes av et tilbud fra Versace. Dette tilbudet, tro det eller ei, takkte hun nei til, til fordel for å reise hjem til Norge å lansere sitt eget merke, iiS. Etter lanseringen har Seland i løpet av kort tid blitt en av Norges største motedesignere.

Selands signaturantrekk består hovedsaklig av lette silkebluser og bukser, satt sammen med tradisjonelle norske strikkeplagg. Skreddersydde jakker samt 40-tallsinspirerte kjoler er også sentrale i hennes kolleksjoner. Selands fargepalett består av lyse pastellfarger, gråtoner, mørk brun og marineblå, med innslag av gull og sølv. Mange av plaggene er også dekorert med glitter og paljetter. Hun bruker stoffer som tung silke, flagrende chiffon og streng tweed. De gjennomgående strikkeplaggende består av naturmaterialer som ull, bomull og angora. Det er mye kontraster i plaggene hennes, både mellom forskjellige materialer og farger.

Siv Elise selv beskriver den norske naturen og skifte mellom de forskjellige årstidene som sine viktigste inspirasjonskilder, og essensen i iiS, ifølge designeren selv, ligger i det nordiske lyset og de endeløse sommerkveldene, samt å motarbeide den mørke norske vinterens melankoli. Det er tydelig at Selands klær er rettet mot det norske markedet, selv om de har slått an i store deler av verden. Sentralt i iiS er også det å lage plaggene på en mest mulig bærekraftig måte, blant annet gjennom bruk av resirkulert ull og økologisk bomull.

Personlig liker jeg klærne til Siv Elise Seland veldig godt. Jeg liker måten hun kombinerer søte skjørt og florlette bluser, med tunge og kontrastfulle strikkegensere. Seland er flink til å bruke disse tradisjonelle norske strikkegenserne på en flott, ny måte som gjør de mer kommersielle og tilpassede det unge markedet. Balansen mellom det søte og det mer rocka/"edgy" er en stil som passer meg som hånd i hanske, så et par av Selands søte strikkejakker hadde ikke bydd meg imot..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar